Napsali o nás

Dočasné uzavření Kafé Afrika od 31. července, 2015

Od 31. července, 2015 je Kafé Afrika dočasně uzavřeno a hledá pro provoz kavárny a restaurace nové prostory. Od září 2015 dodáváme afro catering do firem a na oslavy, kontaktujte nás na kafeafrikapraha@gmail.com.

Trip Advisor Certifikate of Excellence 2015

Kafé Afrika získalo Certificate of Excellence 2015 od portálu Trip Advisor. Toto ocenění je výsledkem dvouletých kladných hodnocení našich hostů. Na certifikát a dopis se můžete podívat do galerie. V dopise je citace, že Kafé Afrika je oceněno hosty jako jeden z nejlepších podniků v oboru. 

kultura21.cz červenec 2015

Reportérka Andrea Cerqueirová popsala své zážitky z návštěvy Kafé Afrika zde

Žena-in.cz červen 2015

Šéfkuchař Kafé Afrika prozradil m.j. recept z Konga, těší nás i pozitivní ohlasy čtenářů zde

Pražský zpravodaj červen 2015

Kafé Afrika úspěšně vytrénovala 15 pracovníků z řad afrických migrantů a azylantů. Více se dozvíte zde

Od našich zákazníků

„Jeden z nejoriginálnějších a nejneobvyklejších teambuildingů, které jsem měl možnost zažít. Naprosto předčil naše očekávání. Typická africká pohostinnost, přátelská atmosféra a aktivity, které splnily svůj účel – stmelení teamu. Určitě jsme zde nebyli naposledy. “

David Duroň, ředitel Marketingu pro domácnosti, O2 Česká republika

“Catering na naší akci byl dodán v pořádku. Byli jste velice ochotní a vstřícní. A co je nejdůležitější – jídlo bylo opravdu lahodné! Budeme doporučovat Kafé Afrika našim přátelům a kolegům.”

Německé velvyslanectví v Praze

Rozhovor o Kafé Afrika

23.3.2015 vysílal Český rozhlas Radiožurnál rozhovor o naší kavárně a dalších aktivitách Humanitas Afrika, o.p.s. Ze záznamu je možné si ho poslechnout zde.

Napsala o nás zapálená kuchařka Lenka Požárová

V březnu2015 nás navštívila paní Lenka Požárová a na svém Facebooku pak zveřejnila tuto recenzi:

"CAFÉ AFRIKA, Vojtěšská 9 (mezi Mánesem a Národním divadlem). Už když jsem sem šla, věděla jsem, že se musím trochu přeladit a čekat nečekané. Pracují tu totiž lidé, kteří z Afriky odešli a mají tak možnost se zapojit do nového života. Dělali dřív úplně jinou práci, a tak jim tu prominu to, z čeho bych jinde byla rozladěná. Zkuste se vžít do jejich situace a představit si, že jste se ocitli na planetě Mimozemšťanů bez znalosti jejich řeči a kultury, máte místní obsluhovat a ti vám dají sežrat jakýkoli prohřešek. Plachá servírka z Etiopie se zeleně nalakovanými nehty je vlídná. Spíš než o rozdílu arabicy a robusty se s ní můžete bavit třeba o jejím národním jídle, kdy si kostky syrového hovězího masa namáčí do směsi koření a alkoholu. Ghanský kuchař Kofi vás dost možná přivítá jako mě. S roztaženou náručí, se kterou se nehrne vám pomoct z kabátu, ale rovnou vás obejme, i když se vidíte poprvé. Se stejnou vřelostí vám pak doporučuje různá jídla a když mu padnete do oka, uvaří i to, co na jídelníčku nenajdete. Začaly jsme africkým pivem (chutnalo asi jako pivo v Americe) a ještě vlažnými křupavými cibulovými krekery. V jedné ze dvou druhů polévek mi nesedl rozvařený pórek, ale nedokázaly jsme ani s párem mlsných jazyků rozkódovat, co v ní bylo za zvláštní bylinku. Pokračovaly jsme smaženým yamem se skvělou sladkou chilli omáčkou, která v sobě ukrývá tajemství dvaceti koření a vařeným batátem s karamelovou omáčkou a vyladěnou salsou z avokáda, okurky, česneku a dalších přísad. Podával se i kuřecí tajin, ale my se rozhodly počkat na jehněčí, který bude příští týden. Prý s kuskusem nejlepším v Praze, tak uvidíme. Sladká tečka v podobě krému z vařeného yamu v mléce a zázvoru s křupavou posýpkou a kokosem byla dokonalá. Na ghanskou horkou čokoládu mi už místo nezbylo, tu prubnu příště."

https://www.facebook.com/pozarovalenka

Článek v deníku Metro

2. března 2015 zveřejnil deník Metro článek o Kafé Afrika. Celý článek najdete zde.

Kafé Afrika v pořadu Babylon

ČT2 natočila na podzim 2013 zajímavou reportáž o Kafé Afrika, kterou můžete ze záznamu shlédnout zde.